Kysyin mieheltä tässä eräänä iltana, että mihin hän minussa aikoinaan ihastui. Hän oli hetken hiljaa ja totesi, että luonnollisuuteen ja siihen, että kanssani oli helppo olla ja jutella. Tarina rönsyili siitä sitten siihen, että kaikki hyvä ja kehuttava on jo aikoinaan sanottu. Seurustelun ensimmäisinä kuukausina mies latasi ylistystä vähintään yhden tekstarin tuntivauhdilla, joskus jopa ympäri vuorokauden. Joten silloin hän sanoi minulle kaiken kauniin, osan jopa usempaan kertaan.

Ja meininki on se, että hän ilmoittaa sitten, kun tilanne on muuttunut.

No, kyllä niitä kehuja edelleenkin joskus tulee. Mutta ehkä tahti on muuttunut tuntivauhdista viikkovauhtiin.

Eikä siinä mitään. Kaiken mitä täytyy tietää miehen fiiliksistä saa tietää hänen käytöksestään. Shakirakin laulaa, että hips don't lie. Enkä nyt rajoita omaa käsitystäni pelkästään pelvikseen. Teot puhuvat puolestaan. Miehen todellinen asenne paljastuu käytöksestä, ei sanoista. Sanoilla on paljon helpompi valehdella kuin teoilla.

---

Luin joskus jostain, että miehet rakastuvat silmillään ja naiset korvillaan. Pitänee aika usein paikkaansa. Tuntemistani naisista varsin iso osa ottaisi mielellään vastaan enemmänkin kauniita sanoja. Itsekin kerjään joskus kehuja.

Miksi ne sanat ovat sitten niin tärkeitä, jos teot kuitenkin ovat paljon todellisempia?

En tiedä.

Ehkä naiset eivät halua aina todellisuutta? Ehkä naiset haluavat huijata itseään? Haluamme sen sadun prinssin, joka on valmis taistelemaan lohikäärmettä vastaan puolestamme ja joka sepittää rakkauslauluja parvekkeemme alla?

Luulisin, että oma mies voisi sen lohikäärmeen vielä hoidellakin, mutta sen rakkauslaulun kohdalla kyllä tulis stoppi.

---

Valitettavasti naiset myös anatavat miesten kohdella itseään tekotasolla huonosti, kunhan sanoilla sitten kuitataan homma. Anteeksi kulta, mä rakastan sua riittää paikkaamaan huonon käytöksen. Eikä siinä kaikki, samaiset itsekkäät temput toistetaan pian uudelleen. Ja taas anteeksikultamärakastansua hoitaa hommansa.

Lohikäärme jäi tappamatta, mutta rakkauslaulu syntyi.

- S.