Maailman rasittavimpia ihmisiä ovat joo-joo-miehet (tai -naiset). He luulevat olevansa kaikkien kavereita, joustavia, ystävällisiä ja kaikin puoli malliyksilöitä. Osa jopa tavoittelee pyhimyksen kruunua.

Joo-joo-mies ei koskaan sano mitään kielteistä tai kriittistä päin toisen naamaa. Hän lupaa kymmenen hyvää ja sata kaunista. Hän ei sano ei.

---

Se joka yrittää olla kaikkien kaveri, ei ole juuri kenenkään kaveri. Sillä kun yhteen suuntaan kumartaa, toiseen suuntaan pyllistää. Ja kun joo-joo-mies lupaa yhdelle, hän tuottaa usein pettymyksen toiselle. Ja usein hän tuottaa pettymyksen sille ensimmäisellekin, sillä hän lupaa enemmän kuin pystyy pitämään.

---

Tilanne on paha, jos erehtyy seurustelemaan joo-joo-miehen kanssa. Elämä joo-joo-miehen kanssa on alituisita huonommuudentunneta. Hän ei nimittäin koskaan tee mitään väärin, hänhän ottaa aina muiden tunteet huomioon. Paitsi sinun tunteesi silloin, kun hän lupaa ottaa siskonsa lapset mukaan laskettelulomalle - kysymättä sinulta. Tai kun hän lupaa mennä äitinsä luo joka joulu - kysymättä sinulta.

Tämä vielä menee. Mutta pahinta on se, kun joo-joo-mies yrittää päättää suhteen kanssasi. Hän yrittää epätoivoisesti olla loukkaamatta tunteitasi. Hän elää jossain pumpulimaailmassa ja kuvittelee, että hän jos joku, osaa päättää suhteen niin, ettei kenenkään sydän säry.

Joskus käy niin, ettei joo-joo-mies päätä suhdetta. Hän vaan feidaa sen kuin radiotoimittaja biisin ennen uutisia.

Tai sitten hän antaa turhaa toivoa. "Katellaan. Eihän tää välttämättä tästä vielä pääty, vaikka mä muutankin pois. Voihan se olla, että elämä heittää meidän vielä yhteen. Mä tarvin nyt tätä aikaa yksin, mutta katsotaan, mihin tunteet siitä sitten kehittyy."

---

Usein joo-joo-mies on luonteeltaan myös orkidea. Hän nöksähtää heti, kun vihjaatkin hänen käytöksessään olevista puutteista. Hänhän on täydellinen! Jos suutut siitä, että hän vetää mammansa mukaan kahdenkeskiselle viikonloppumatkalle, hän suuttuu sinulle takaisin. Sinä itsekäs sika!

Joo-joo-ihmisen kanssa pärjää vain, jos on suosiolla itse suhteen pahis. Usein kannattaisi olla sen verran paska, että sanoo ei jo siinä vaiheessa, kun hän ehdottaa toisia treffejä. Mutta eihän sitä silloin vielä tiedä.

- S.