Maailma on menettänyt minussa loistavan tanssijan! Jos olisin nuorempi ja jos olisin saanut aikoinani harrastaa tanssia, niin olisin ehkä Madonnan taustatanssija. Ei! Olisin Madonna itse! Sillä osaanhan myös laulaa. Mutta siihen kabbala-hommaan en kyllä lähtis.

---

Olin eilen kolmatta kertaa bodyjamissa. Täytyy taas todeta, että tanssiminen vaan on niin hauskaa! Tunnin aikana huippusyke oli 168 eikä se alle 150:n varmaan laskenut kertaakaan. Silti homma ei tunnu lainkaan "urheilulta". Musiikki ja kiva koreografia tempaavat mukaansa ja yht'äkkiä tunti on mennyt.

Mukavaa se on siksi, että kuvittelen osaavani jotain. Mutta toisaalta en osaa niin hyvin, että tylsistyisin.

---

Oikeasti vähän kyllä harmittaa, etteivät vanhempani aikoinani nähneet tanssijapotentiaaliani. Minusta on 6-vuotiaana kuva, jossa vedän showtanssia vanhempieni iloksi. Olisin halunnut mennä balettitunnille, mutta siihen ei ollut mahdollisuuksia. Ja näin jälkikäteen täytyy sanoa, etteä baletti ei kyllä olisi minun juttuni. Pikkusievää pelleilyä.

Sen sijaan voisin tällä hetkellä istua Tanssii tähtien kanssa -kisan tuomaristossa, jos vanhemmat olisivat tajunneet laittaa minut kilpatanssia harrastamaan. Pohjanmaalla olisi siihen ollut jopa mahdollisuuksia. Tanhun lisäksi.

---

Teini-iässä pääsin kokeilemaan jazz-tanssia. Se oli hauskaa. Sitten se loppui. Pienellä paikkakunnalla väkeä oli ihan liian vähän.

Telinevoimistelu täytti osaltaan hinkuani repiä ruumistani rytmin mukana. Mutta aloitin lajin liian vanhana eikä tämä suomalaiskansallinen vartalon mallini kyllä ihan telivoimisteluun ole luotu. Aina ei pelkkä into riitä. Tarvitaan myös edellytyksiä, taipumuksia ja lahjakkuutta. Niitä ei ollut.

---

On ollut mielenkiintoista huomata, että myös pojalla "ottaa jalan alle". Hänestä on videoklippejä, joissa hän vetää show-tanssia Seminaarinmäen mieslaulajien tahdissa kuin minä aikoinani varmaan Abban tahdissa.

Hän yrittää matkia musiikkivideoiden tanssityyliä ja on innostunut etenkin disco- ja hiphop-vaikutteista. Madonna toimii aina.

Toistaiseksi hän on opetellet liikesarjoja matkimalla. Mutta ehkä vielä koettaa päivä, kun hän haluaa mennä kunnolla harrastamaan.

Saa mennä! Paitsi ei tanhua.

- S.