Maanantaina ei ollut ohjattuja tunteja, joten maanantain perinteinen tuplaurheilu jäi väliin. Sen jälkeen olenkin miettinyt, olenko flunssainen vai en. Enkä ole siis urheillut. Viikonlopuksi lupailivat kaunista säätä, joten taidan reippailla silloin sitten urakalla. Ellei se flunssaisuuden pohdinta jatku.

Kuumetta minulla ei ainakaan ole ollut. Tai ehkä onkin. En ole vaan mitannut. Olo on kyllä ollut välillä sellainen.

Naisihmisenä sitä on vaan jotenkin turtunut siihen, että aina on jotain "kuumetta".

---

24-vuotiaana iski vauvakuume. Kesken opiskelujen. Oikein järkevää. Mutta ei sairas ihminen käyttäydy järkevästi, ja kuume on kai sairaus. Elimistön tapa puolustautua ulkopuolisia uhkia vastaan.

En minä tiedä, onko vauvakuume koskaan mennytkään ohi. Ehkä on. En ajattele itse enään hommaan ryhtyväni. Vai onko kyse vain siitä, että olen saanut lääkityksen, jolla tauti pysyy jotenkin hallinnassa? Siinä tapauksessa haluaisin tietää, mikä se lääke on, etten vaan jätä vahingossa ottamatta sitä.

---

Kissakuumekin on iskenyt. Ja kissoja on tullut ja mennyt. Enää ei tule lisää ennen kuin noista kahdesta aika jättää.

Tai vannomatta paras. Järkeily ei auta. Sain tänään kuvaviestin kahdesta kissavauvasta. Niin suloisia olivat...

---

Koirakuumeitakin on ollut. Koiria sen sijaan ei ole ollut. Vielä.

En ole kasvanut koiraperheessä, joten kynnys ottaa oma on korkealla. Pärjäisinkö sellaisen kanssa? Miten sellainen toimii? Osaisinko kasvattaa siitä hyvätapaisen? Jaksaisinko lähteä sen kanssa aamupissalle?

Jälleen kerran. Turhaa järkeilyä. Ei sellainen auta.

Ei maailmassa olisi yhtään pikkuvauvaa, jos ihmiset miettisivät, että jaksanko nousta öisin 1-4 tunnin välein syöttämään sitä? Jaksanko taistella lapsen eri ikäkriisien kanssa seuraavat 20 vuotta (päivittäin), kunnes lapsi pahimmassa tapauksessa kiittämättömyyttä täynnä ja ovia paiskoen muuttaa pois kotoa. Uhoten, että vanhemmat ovat pilanneet hänen elämänsä.

---

Olen jo ajat sitten lakannut mittaamasta kuumetta itseltäni. Mitä minä sillä tiedolla tekisin? Jos on sairas olo, niin on sairas olo riippumatta siitä, onko asteita 37 tai 39.

Kuume on vain puolustusreaktio itse sairautta vastaan.

---

Onko myös vauva-, kissa-, koira- tai autokuume puolustusreaktio? Jos on, niin mitä vastaan? Elämän tylsyyttä? Omaa kuolevaisuutta?

- S.