Ystäväni himoitsee uutta merkkilaukkua. Kukapa ei? Hän perusteli kutinaansa sillä, ettei ole vuoteen saanut uutta laukkua. Hänen miehensä ei ymmärtänyt perusteluita, sillä kaapeissa oli kuulemma 350 laukkua entuudestaan. Luulen, että mies hieman liioitteli.

Itse en ole vielä koskaan raaskinut pistää kovin paljon rahaa merkkilaukkuun. Toki tiedän, että "kovin paljon" on suhteellinen käsite. Kipukynnys on eri ihmisillä niin kovin erilainen.

---

Himoitsen kyllä merkkilaukkuja, mutta jollain sairaalla tavalla saan vielä enemmän tyydytystä uuden laukun tai minkä tahansa, ostamisesta, jos onnistun löytämään sellaisen halvalla. Saan siis mieleiseni jutun ja lisäksi olen vielä fiksu. Korostan tuolloin aina miehellenikin, millainen aarre hänellä on naisena. Minähän en hummaa - minä teen löytöjä! Kun muut tuhlaavat, niin minä suorastaan säästän!

---

Miehet eivät noin keskimäärin ymmärrä sitä, että huulikiilto voi maksaa 50 euroa ja laukku 500 euroa. Yritimme ystäväni kanssa valottaa ukoillemme, että laukussa maksaa laatu: kunnon materiaali, työn jälki ja kauneus. Myönsimme, että merkkilaukku on naiselle samanlainen statussymboli kuin auto voi olla miehelle. Ei ole yhdentekevää, pärähdätkö asiakkaan pihaan bemarilla vai ladalla.

---

Miehet eivät voi ymmärtää myöskään laukkujen määrää. Miksi niitä pitää olla niin monta?! Ystäväni totesi, että asuja ja tarpeita on erilaisia, niinpä laukkujakin pitää olla joka lähtöön. Eihän  ihminen pärjää yksillä kengilläkään!

---

Miehille on melkoisen turhaa yrittää perustella laukkuasioita. Tai meikkiasioita. Tai mitään naisellisia kotkotuksia.

Heidät on paras vaientaa heidän omilla keinoillaan.

Miksi ihmeessä sinä tarvitset näin ison uistinrasian ja näin paljon kalastusvälineitä? Miksi näitä uistimiakin pitää olla 350 erilaista, kun kaloja tulee vain sillä yhdellä uistimella?! Jos silläkään! Jokaisen hauen kilohinta on melkoinen, kun lasketaan tarvikkeiden hinta. Ja päälle sitten vielä vuokramökit kalareissuille, kaljakorit, jekkupullot, sisäfileet ja erävaatteet. Voi pojat, että niillä varoilla ostettais miekkakalafileitä Stockan herkusta!

-S.