Odotin innolla uutta Moda-lehteä. On aina kiva suunnitella seuraavia projekteja, vaikka entisetkin ovat kesken. Saan uutta intoa entisten tekemiseen. Vanhat äkkiä valmiiksi, että on lupa ostaa uudet langat!

Tällä hetkelläkin työn alla on useampia juttuja. Sinisestä palmikkoliivistä yli jääneistä langoista värkkään pientä palmikkolaukkua. Se on sellainen välipalaprojekti. Pääprojekti on tällä hetkellä Moda-lehden (en muista mikä numero, mutta suhteellisen tuore) helppo, lyhythihainen neuletunika. Samaisesta lehdestä teen seuraavaksi myös palmikkoisen neuletakin (ihanan vaaleanpunainen!), langatkin ovat jo valmiina. Tunnustettava on, että korissa ovat myös ruskeat langat villaiseen palmikkolaukkuun. Se jää ehkä ensi syksyyn, ei keväällä huvita enää sellaista tehdä...

Sen sijaan kaapin pohjalla ovat jo pitkään odottaneet inspiraatiota kesken jäänyt paksusta, kirjavasta langasta aloitettu jakku sekä musta ohut villaneule. Kumpikin lanka on alkanut vähän tökkiä, joten ei ole ollut hinkua saada niitä valmiiksi.

---

Lankavalinta on minun motivaationi lähde! Ihanat, pehmeät, kauniinväriset langat insipiroivat! Jos teen langan suhteen virhevalinnan, jää koko työ helposti kesken.

Niinpä haluan satsata lankoihin. Suosikkikauppani on Menitan liike, jossa saa kunnon palvelua ja josta löytyy ihanien lankojen lisäksi myös paljon kirjoja. Aah, siellä voisin viettää tuntikausia! Voisivat pistää kahvilan pystyyn liikkeeseen, niin oikeastikin voisin viettää siellä monta tovia.

Olen ostanut lankoja myös netistä, mutta nettishoppailuun ei liity sitä ihanaa hypistelyä kuin liikkeessä. Toisaalta on kiva, kun saa hakea postista laatikollisen uusia lankoja. Tulee joulufiilis!

---

Myös neulekirjat ja -lehdet innostavat. Niitä on kiva katsella, vaikkei mitään olisi tekemässäkään. Äitini kanssa tekstailemme toisillemme, mitä kumpikin aikoo seuraavaksi tehdä uusista lehdistä. Raportoimme myös, miten projektit etenevät. Se on vähän epäreilua, sillä äitini on eläkkeellä. Työnteko haittaa selvästi harrastuksia...

---

Uusi Moda-lehti oli pettymys. Löytyi vain pari potentiaalistia neuleohjetta, eivätkä nekään kuuluneet sarjaan "pakko saada". No, ehkä hyvä niin.

Välillä kai täytyy tehdäkin jotain, eikä vain suunnitella. Pelkästään insipiraatio ei riitä. Tarvitaan myös perspiraatiota.

- S