Miksi naiset käyttävät kenkiä, joissa on hankala kävellä ja joiden käyttämisen jälkeen päkiöitä särkee vielä seuraavanakin päivänä?

Miksi me nypimme kulmakarvojamme, muista karvoista puhumattakaan? Miksi me käytämme sekä aikaa että rahaa kosmetiikkaan? Miksi me käymme kosmetologilla ja miksi värjöttelemme Suomen talvisäässä lyhyellä hameella?

---

Odottavatko miehet meidän tekevän niin? Kyllä ja toisaalta eivät. Kyllä miehet odottavat kesää ja maisemien paranemista. Mutta toisaalta, ymmärtävätkö he sitä, miksi naiset hössöttävät kenkien ja laukkujen kanssa niin paljon, että osa voi laittaa veskaan sairaanhoitajan kuukausipalkan verran? Eivät ymmärrä.

Arvostavatko miehet tätä panostamista? Kyllä ja toisaalta eivät. Miehet useimmiten kiittävät (jos kiittävät) lopputuloksesta, mutta eivät oikeasti olisi todellakaan itse valmiita tekemään sellaisia rahallisia, ajallisia ja kivullisia uhrauksia sen vuoksi, että näyttäisivät itse naisen silmissä paremmilta.

Miehet nauttivat kauniista naisesta, kun sellaisen näkevät. Mutta heidän mielestään lopputulokseen pitäisi päästä mielummin ilmaiseksi, tai vähintään edullisemmin, eikä siitä tarvitsisi tehdä sellaista numeroa. Ripsiväri on vain ripsiväri, miten sellaiseen voi laittaa 35 euroa, kun sellaisia saa 5 eurollakin? Valokynä - hei, väitätkö tosissasi, että erotata ystäväsi kasvoista, onko hän valokynäkaunis vai vain kaunis?

Miesten mielestä naisen pitää siis olla luonnonkaunis, mutta hän saa kyllä silti käyttää korkokenkiä. Jos ne ovat kohtuuhintaiset. Nainen saa olla rinnakas, mutta hän ei saa haluta silikoneja. Ainakaan oma vaimo ei saa haluta. Joku vieras nainen voi sellaiset laittaa, ei siinä mitään.

---

Ovatko miehet siis tekopyhiä naisten kauneuden suhteen? Nainen saa olla kaunis. Mutta hän ei saa yrittää olla kaunis. Tai hän ei saa tulla kauniiksi. Ainakaan ei saa yrittää liikaa. Vain sopivasti.

Voisiko olla myös niin, että varsin iso osa miehistä potee jonkinlaista äiti-huora-madonna-kompleksia? Oman vaimon pitää olla pullantuoksuinen mamma tai sitten madonna, mutta vieraat naiset voivat kyllä olla ihan mielellään niitä huoria. Nehän ne kesäisin ovat ilo silmälle, kun helmat lyhenevät ja korot kasvavat...

Ja nämä samat miehet sitten tuskailevat 15 vuoden avioliiton jälkeen, että miten oma nainen on päästänyt itsensä niin rupsahtamaan?! Kiloja on tullut lisää ja hiukset kuin lampaanperä. Kotiasuna mukava, muttei missään tapauksessa sensuelli verkkariasu.

Olisiko miehillä peiliinkatsomisen paikka? Useimmiten sitä saa, mitä on tilannut.

---

Naiset sanovat kyllä usein, että he laittautuvat itseään varten. Niin varmaan. Kuinka moni kulkee kotona korkokengissä ja jos edessä on lauantaipäivä omassa laatuseurassa neljän seinän sisällä, niin kuinka moni vaivautuu meikkaamaan tai laittamaan hiuksiaan enempää kuin poninhännälle?

Mutta laittautuvatko naiset miehiäkään varten? Ainakaan pelkästään. Useimmat miehet eivät useimmiten anna hirveästi kiitosta siitä, että oletpa laittanut kivan väristä luomiväriä ja aiku sulla on kivannäköinen paita. Iik, noi korvikset on kyllä NIIN ihanat. Mies voi saunoa, että näytät hyvältä, mutta harva mies erittelee sen kummemmin, mistä hyvänäköisyys syntyy. Nainen nyt vaan näyttää hyvältä, ei se useimmiten ole uuden puseron, huolitellun meikin tai säärikarvavahauksen ansiota. Puhumattakaan siitä, että se olisi uuden käsilaukun ansiota.

---

Itse uskon, että naiset laittautuvat ainakin osittain toisia naisia varten. Muiden naisten arvostus ja ihailu on se, mitä halutaan.

Ei haittaa, vaikka kiloja olisi pari liikaa, kunhan jenkkakahvat ovat pienemmät kuin ystävällä. Ei haittaa, jos mies ei huomaa ulkomuodon detaljeja, kunhan kaverit huomaavat.

Jokainen nainen tietää, missä hän on huonompi tai rumempi kuin ystävänsä. Ja vastaavasti hän tietää omat vahvuutensa. Ja niistä omista vahvuuksista ja voittajafiiliksistä pidetään tiukasti kiinni. Ainakin mulla on pidemmät ja tuuheammat ripset kuin muilla, vaikka sitten takamus olisi kuin ladon ovi.

---

Paras kohteliaisuus, mitä mies voi naiselleen sanoa, on että hän oli juhlien kaunein.

Naista pitää verrata (POSITIIVISESTI). Niin nainen itsekin tekee.

Kaipa se on jotain kivikauden vaistoa. Nainen ruokkii omaa itsetuntoaan. Kun laumassa kisataan alfa-naaraan paikasta, on hyvä itseluottamus tärkeä. Ja joskus se itseluottamus voi olla käsilaukusta kiinni.