Sain eilen viittä vaille valmiiksi neuleliivini. Kauluksen resori puuttuu vielä, mutta sekin valmistunee tänään tai huomenna. On aina mukavaa saada valmiiksi jotain, jonka eteen on tehnyt työtä viikkoja.

---

Aikaa neulomiselle on vaikea löytää. Työpäivät ovat pitkiä, harrastuksia on paljon ja kotonakin on aina jotain raivattavaa. Olisi helppo unohtaa koko homma ja harrastus. Todeta, että tähän on aikaa sitten eläkkeellä.

Kaikkeen riittävän mieluiseen on kuitenkin aina aikaa. Ja rahaa. Neuletyöni etenevät, sillä olen päättänyt, että saan katsoa televisiota vain, jos minulla on käsityö samalla sylissä. No, television katsominen jää yleensä viikonloppuihin, mutta silloin on tosiaan melkein aina puikot käsissä.

---

On olemassa ihmisiä, jotka keksivät verukkeita. Heillä ei ole aikaa harrastaa liikuntaa, pitää blogia, soittaa ystävilleen, lukea kirjoja, huolehtia itsestään, siivota, tehdä töitä kunnolla, matkustaa...

Kumma kyllä, sitten on ihmisiä, jotka ehtivät tehdä tuota kaikkea ja paljon muuta ja lisäksi pyörittää 3-lapsisen perheen arkea.

Ei elämän tarkoitus ole tietysti tehdä kuutta asiaa yhtä aikaa ja täyttää joka minuutti jollain projektilla. Mutta ei elämän tarkoitus ole myöskään keksiä koottuja selityksiä sille, että miksi ei voi tehdä sitä tai tätä. Elämän tarkoitus ei voi olla selittää.

-S